Breastflower

Strategie / positionering / concept / visualisatie / copy / pr / media
Naast mijn werk als communicatiespecialist neem ik regelmatig pro deo opdrachten aan. Vorig jaar september kreeg ik een telefoontje van een mevrouw die na borstkanker verder moest met 1 borst. Zij vertelde dat zij hier een product voor had ontwikkeld. Het was een mooi verhaal over de kracht die ze vond in haar verdriet en de twijfel over waarom je als vrouw eigenlijk 2 borsten moet hebben. Ik besloot haar te gaan helpen. Samen bespraken we haar verhaal, haar drive en motivatie om dit naar buiten te gaan brengen. Een kwetsbaar en heel persoonlijk verhaal. We hielden ons bezig met positionering, met storytelling en natuurlijk met de visualisering van een en ander.

Vanuit mijn netwerk formeerden we een team met Ellen Vereijken als Art Director, Barend Houtsmuller als fotograaf, Jil Zeelen voor de PR en Sylvia Blazer voor de teksten. En allemaal omdat we geloofden in het verhaal. En vonden dat het verteld moest worden.

Deze vrouw heet Kamroen Farzan. Zij werd, via het bevolkingsonderzoek, gediagnosticeerd met borstkanker en koos voor een operatieve verwijdering van de gehele borst. Een succesvolle maar ook definitieve ingreep. Ondanks dat ze kracht haalde uit het overwinnen van de ziekte, werd ze tijdens haar intieme momenten steeds geconfronteerd met een lelijk litteken. Een litteken dat wat haar betreft niet symbool stond voor hetgeen ze had overwonnen en de innerlijke kracht die ze daardoor voelde. Daar wilde ze wat aan doen en zo is Breastflower ontstaan: een borstjuweel dat je op je huid plakt op de momenten dat je daar behoefte aan hebt. Breastflower draag je voor het feel-good aspect. Het heeft niet direct een functionele oplossing, zoals een bh met prothese maar is er om je weer sexy te voelen en je zelfvertrouwen te geven.