Portfolio

Van alle gerealiseerde projecten zijn er altijd wel een paar die je bijblijven. Soms om de impact die het project uiteindelijk heeft of het concept dat zo prachtig aansluit op de vraag. Maar vaker nog zijn het de mensen met wie je samenwerkt. Mijn ‘en Co’ dus!

Portfolio

Breastflower

Strategie / positionering / concept / visualisatie / copy / pr / media
Naast mijn werk als communicatiespecialist neem ik regelmatig pro deo opdrachten aan. Vorig jaar september kreeg ik een telefoontje van een mevrouw die na borstkanker verder moest met 1 borst. Zij vertelde dat zij hier een product voor had ontwikkeld. Het was een mooi verhaal over de kracht die ze vond in haar verdriet en de twijfel over waarom je als vrouw eigenlijk 2 borsten moet hebben. Ik besloot haar te gaan helpen. Samen bespraken we haar verhaal, haar drive en motivatie om dit naar buiten te gaan brengen. Een kwetsbaar en heel persoonlijk verhaal. We hielden ons bezig met positionering, met storytelling en natuurlijk met de visualisering van een en ander.

Vanuit mijn netwerk formeerden we een team met Ellen Vereijken als Art Director, Barend Houtsmuller als fotograaf, Jil Zeelen voor de PR en Sylvia Blazer voor de teksten. En allemaal omdat we geloofden in het verhaal. En vonden dat het verteld moest worden.

Deze vrouw heet Kamroen Farzan. Zij werd, via het bevolkingsonderzoek, gediagnosticeerd met borstkanker en koos voor een operatieve verwijdering van de gehele borst. Een succesvolle maar ook definitieve ingreep. Ondanks dat ze kracht haalde uit het overwinnen van de ziekte, werd ze tijdens haar intieme momenten steeds geconfronteerd met een lelijk litteken. Een litteken dat wat haar betreft niet symbool stond voor hetgeen ze had overwonnen en de innerlijke kracht die ze daardoor voelde. Daar wilde ze wat aan doen en zo is Breastflower ontstaan: een borstjuweel dat je op je huid plakt op de momenten dat je daar behoefte aan hebt. Breastflower draag je voor het feel-good aspect. Het heeft niet direct een functionele oplossing, zoals een bh met prothese maar is er om je weer sexy te voelen en je zelfvertrouwen te geven.

Eurovitegroup

Eurovitegroup B-to-B communicatie
De Eurovitegroup is zowel importeur, agent, fabrikant als investeerder. Als importeur distribueert de Eurovitegroup keramische wand-, mozaïek- en vloertegels in combinatie met klein sanitair. Voor een aantal met name Italiaanse fabrieken treedt de Eurovitegroup ook op als agent. Daarnaast is de Eurovitegroup fabrikant van tegellijmen, voegmortels, behanglijmen en schoonmaakmiddelen en produceert zij naast het eigen merk Foby ook een breed scala aan Private Label (huismerk) lijmen, reinigingsartikelen en DHZ-producten.

Ontwikkelen nieuwe communicatiestrategie
Voor dit prachtige bedrijf ben ik momenteel actief om een nieuwe communicatiestrategie te ontwikkelen. En niet alleen de strategie. De Eurovitegroup is zich in hoog tempo aan het ontwikkelen. Hierbij worden grote en belangrijke strategische keuzes gemaakt. Door hier actief bij betrokken te zijn kan ik niet alleen mijn kennis als communicatiespecialist inzetten, maar vooral ook mijn kennis en ervaring als ondernemer.
Uitingen waaraan ik nu o.a. werk is de nieuwe Foby+ website (www.fobyplus.nl) met bijhorende social media campagne en het ontwikkelen van visual-ID’s voor de nieuwe entiteiten Eurovite Lijmfabriek en Gebo Groothandel.

Portfolio

Dierenapotheek.nl

Concept, strategie en uitwerking voor de sociale kanalen Instagram en Facebook van Dierenapotheek.nl.
Dierenapotheek.nl is de online webshop op het gebied van diergeneesmiddelen, dierverzorgingsproducten, voedingssupplementen en dieetvoer voor de hond, kat, kleine dieren, paard en vogel

Om hen als webshop met verschillende merken zelf als merk online te positioneren kozen we voor een jonge, kleurrijke en herkenbare stijl. Deze stijl komt terug in verschillende uitingen op zowel Instagram als Facebook. De focus voor Dierenapotheek.nl lag op het creëren van betrokkenheid en het initiëren van interactie door middel van actiematige posts zoals wekelijkse- en maandelijkse aanbiedingen, informatieve posts in de vorm van kennisbank artikelen vol tips van de dierenarts (met verwijzing naar producten op de webshop) en inspiratie posts gecreëerd met eigen geschoten content. De typerende stijl wordt op alle sociale kanalen gebruikt waardoor er een grote herkenbaarheid bij de consument ontstaat.

Kleertjes.com

Creatie en Productie Kleertjes.com commercials
Kleertjes.com is de grootste online aanbieder van kleding voor kinderen van 0-16 jaar.

Om hen als online platform voor de verschillende merken ook zelf als merk te positioneren kozen we voor een sterk herkenbare stijl. Een stijl die terugkomt, zowel in de fotografie concepten als ook in de huidige commercials. Fashionable, met ton-sur-ton decors en speelse 2D props, telkens binnen een ander, modieus thema. Door deze stijl continue terug te laten komen in de beelden, ontstaat een grote herkenbaarheid bij de consumenten. Deze herkenbaarheid wordt versterkt in de huidige commercials die ook door ons werden ontwikkeld en geproduceerd.

Portfolio

Spar

Pitch Voorjaarscampagne SPAR 2019
Een super interessante pitch die eind 2018 binnenkwam. De uitvraag; ‘Hoe kan SPAR in 2019 haar merk goed op de kaart zetten en invulling geven (dé winkel voor het dagelijks gemak) op een geheel eigen wijze met een maximale zichtbaarheid.’

‘SPAR VOLGT HET RITME VAN JOUW LEVEN’

Dat SPAR een supermarktformule is, dat weet echt iedereen in Nederland (én daarbuiten!), maar dat er tegenwoordig 5 SPAR formules zijn die elk op hun eigen wijze dé winkel voor het dagelijks gemak zijn, dat is iets wat nog lang niet iedereen weet. Het gaat tegenwoordig veel meer over het gebruiksmoment. En dat is voor elke consument verschillend. Vanuit hier ontstond de insight. SPAR speelt in op jouw ritme en draagt significant bij aan de kwaliteit van jouw leven. Deze insight vertaalden wij naar een pay-off die naadloos aansluit bij ons inzicht en die de merkstrategie van SPAR op een toegankelijke, laagdrempelige manier en met een knipoog uitdraagt. Helaas niet gewonnen maar te mooi om niet te laten zien!

Nolten Schoenen

Concept en fotografie Nolten Schoenen
Nolten Schoenen is een bekende naam in Den Haag en omgeving. Zij bieden gerenommeerde merken voor dames, heren, meisjes en jongens zowel in de winkels als online.

In de fotografie kiezen we per seizoen twee verschillende thema’s. Per thema verdelen wij de schoenen op categorie vervolgens weer over een aantal subthema’s. Hierdoor ontstaat een herkenbaar handschrift dat toch elke keer op een afwisselende manier de high-end schoenen merken laat zien.

Portfolio

Marskramer

Herpositionering Marskramer versus Blokker
Om de positie van Marskramer versus Blokker scherper te markeren, hebben we de positionering van Marskramer opnieuw neergezet. Hierbij startten we met een merksessie. Tijdens de merksessie zijn we op zoek gegaan naar het DNA van Marskramer. Wat maakt hen uniek, waar onderscheiden zij zich, over welke kernwaarden praten wij. Vanuit het ontwikkelde merkpaspoort, o.a. gebaseerd op meerdere interviews met personeel en klanten, werd gezocht naar de paradox. Het snijvak van twee onverenigbare tegenstellingen.

Hier vonden wij de merkbelofte. Dat huishouden een noodzakelijk kwaad is, is een algemeen geaccepteerd uitgangspunt. Niet iedereen heeft daar altijd zin in. Maar we zijn allemaal blij als ons huis lekker is opgeruimd.

Om dit te bereiken heb je de juiste spullen nodig. En daar komt Marskramer om de hoek. Want zij hebben die juiste spullen! En huishouden is uiteraard veel meer dan een opgeruimd huis. Het is ook de mooi gedekte tafel waaraan je je vrienden wilt ontvangen en de airfryer waarin je de frietjes bakt. Eigenlijk alles wat het in en rond je huis mooier en makkelijker maakt. Vanuit deze redenatie ontstond de campagne ‘Zó gedaan!’.

Van Uffelen

Inspiratie en Happy Days Magazines van Uffelen
Met meer dan 70 jaar ervaring en continue groeiend, bestaat deze fashion formule op dit moment uit 46 winkels. Met vele bekende merken als PME Legend, Vanguard, State of Art, Hugo Boss, Van Gils, No Excess voor mannen en een Betty Barclay, Expresso, Geisha, Opus, Maison Scotch, Vila, Taifun en Street One voor de modieuze vrouw van tegenwoordig.

Samen hebben we al vele concepten ontwikkeld. Van A3 kranten en dikke magazines, tot aan de leperello’s waarmee we per thema met uitdagende fotografie lieten zien waar van Uffelen voor staat.

Portfolio

Workshop Beach Clean

Met Creatieven voor Creatieven Workshop

Wat vind je aan plastic afval op het strand en wat kun je ermee doen? Hoe inspireert de zee, het zand en hoe ervaar je deze natuur versus het plastic dat overal aanspoelt? Prachtige dag. Mooi resultaat. En verbazingwekkend uit welke hoek de beste ideeën komen…